Keramiek beschilderen

 

pastaschaal traditioneel ontwerpporseleine doosjes eigen ontwerp

 

In de keramiek-decoreer-les beschilder je aardwerk naar eigen ontwerp of op basis van traditioneel Esanatogliese patronen. Je krijgt les van Ombretta die veel kennis heeft van de eeuwenoude technieken van majolica in Umbria en de traditionele patronen die in Esanatoglia werden gebruikt. Je kiest een stuk aardewerk uit, bijvoorbeeld een naambordje, een pastaschaal of een waterkan en gaat onder haar begeleiding aan de slag. Uiteindelijk heb jij een uniek souvenir om mee naar huis te nemen.

Ombretta di PennesiOmbretta di Pennesi, geboren in 1972  in Matelica. is  Maestro d’Arte en Desegnatore, afgestudeerd aan de school voor de kunsten in Macerata. In 1993 behaalde ze bovendien haar diploma aan de Art & Business school in Firenze waardoor ze ook meester is in beeldende kunst voor  parken en straten. In 2004 startte ze  haar atelier annex winkel voor de productie van aardewerk volgens de antieke Esanatogliese regels en ook met eigen eigentijds werk. Ze doet bovendien restauraties van fresco’s en antiek porselein.

 

 

 

 

Vier je feest of jubileum met je eigen vriendenkring of familie met een bijzondere vakantie op Faranghe! Je verkent de streek, er is tijd voor elkaar en ruimte voor(onontdekte) talenten.

Meld je hier aan!

Kijk op de website van Faranghe! voor een indruk van de mogelijkheden voor overnachting en de sfeer op de boerderij.

 

www.vakantieinitalie.eu

www.faranghe.eu

Informatie over Esanatoglia:

 borghi italia piu belli