De wilde keuken

 

 
In elk seizoen groeien andere wilde groente, kruiden of vruchten. Vooral in het voorjaar en in de herfst zie je vrouwen en mannen kromgebogen langs de weg of op het veld zoekend naar eetbare gewassen. Een traditie en kennis van eeuwen. Mee maken? Ga dan op stap met Venanzo. Een stevige wandeling langs oude paden, door de velden of de berg op. Met Venanzo als gids vind je de mooiste wilde paddestoelen, asperges, cottocaccio, cichoria. Zo'n ingredient uit de natuur geeft je gerecht iets bijzonder krachtigs. Leer van de kokkin Bianchina de gevonden schatten in een authentiek Italiaans gerecht klaarmaken: zoals cottocaccio uit de oven of een puree van bonen met cichoria of een asperge frittata of een heerlijke tagliatelle met funghi.
 
Deze excursie is prima te combineren met "Koken op de Berg". Voor deze excursie moet je flink wandelen in heuvels en bergen.
 
 
De gids, Venanzo Chiappa, is aannemer van beroep. Als hij even niet op de bouwplaats nodig is, vind je hem in de bergen rondom Esanatoglia. Hij is misschien niet meer de jongste, maar klimmen kan hij als een berggeit en is een expert in het vinden van eetbare, wilde groente op meest bijzondere plaatsen.

 

 

Vier je feest of jubileum met je eigen vriendenkring of familie met een bijzondere vakantie op Faranghe! Je verkent de streek, er is tijd voor elkaar en ruimte voor(onontdekte) talenten.

Meld je hier aan!

Kijk op de website van Faranghe! voor een indruk van de mogelijkheden voor overnachting en de sfeer op de boerderij.

 

www.vakantieinitalie.eu

www.faranghe.eu

Informatie over Esanatoglia:

 borghi italia piu belli